Oтваряме и затваряме за по 10-15 дни. Това е оптималният вариант

...
Oтваряме и затваряме за по 10-15 дни. Това е оптималният вариант
Коментари Харесай

Борисов: Затваряне за по 10-15 дни е оптималният вариант между мерки и щаденето на психиката

Oтваряме и затваряме за по 10-15 дни. Това е оптималният вид сред ограничения и щаденето на психическото положение на хората. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на посещаване в град Бяла, област Русе, което беше излъчено онлайн в профила му във Facebook. Там той прегледа обновената спортна зала в града дружно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Коментарът му беше във връзка новото разхлабване на ограниченията, което разгласи здравният министър през днешния ден. Борисов показа, че тази заран е имал заседание с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов и с държавния основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, като с тях са разискали, че въз основата на имунизираните и оздравелите, поетапно ще стартират да се разхлабват covid-мерките. " От понеделник се отварят детските градини и яслите. Учениците ще се върнат към присъствено образование в учебните заведения, когато завърши ваканцията им. Висшите образователни заведения ще одобряват студентите, които не могат да учат без присъствено образование. Ще може да работят и откритите площи на заведенията, кафенета и заведения за хранене. На първо място в заповедта са театрите, Филхармонията, Консерваторията, галериите, музеите. В началото те ще работят с 30 % от потенциала си, по-късно - 50 на 100, до момента в който проработят на цялостен потенциал. Обмисля се и отварянето на фитнесите и СПА центровете. Зимните курорти не престават да работят и сега ", уточни Борисов. 

Министър-председателят посочи, че държавното управление е изпълнило поетите задължения в битката против вируса. Борисов уточни, че над 31 000 от имунизациите на Pfizer са били доставени през вчерашния ден, а през днешния ден още 51 000 от тези на Moderna, утре в страната ще дойдат и 151 000 от имунизациите на AstraZeneca.

" Благодаря на Европейска комисия за това, което прави. Убеден съм, че до края на месеца ще минем над 700 000 ваксини ", съобщи Бойко Борисов. Той разчита доста на персоналните лекари и медицинските експерти оптимално да слагат по 10 000 - 15 000 ваксини дневно. " Това значи, че 1,5 млн. българи са или имунизирани, или минали през вируса. Това дава опция за оптимизъм, че май - юни ще излизаме от пандемията ", добави още Борисов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР